Urbex

Doel van een Urban eplorer
Hoewel er geen nationale vereniging van urban explorers is, houden de
meesten zich aan het motto: “Laat slechts voetstappen achter, neem slechts foto’s mee” (“Leave nothing but footprints, take nothing but pictures”). Ook proberen de meeste explorers geen wetten te overtreden anders dan het zich begeven op terreinen waar zij geen toegang toe hebben, volgens velen een “misdaad zonder slachtoffers”.

Het is een sport voor de Urban Explorers om een urbex locatie te vinden en de gouden regel is veelal ook bekend: geef niet zomaar adressen weg van een locatie. Dit met name wegens respect en het beschermen van een urbex locatie tegen vandalen.

De meeste explorers zijn er slechts op uit om mooie foto’s en/of video’s te maken van mooie gebouwen, zowel van binnen als buiten, hoewel er sommigen zijn die vooral voor de kick gaan, zoals het beklimmen van hoge objecten als bruggen en communicatiepalen.

Het probleem is echter dat explorers per definitie nieuwsgierig zijn naar onbekende plekken, en dus vaak op plekken komen waar zij niet mogen komen, en op plekken waar mensen met andere bedoelingen zich ook veel ophouden, zoals graffiti-spuiters, krakers, vandalen of koperdieven. Door eigenaren en politie worden zij ook nog wel eens verward met deze groepen.

Urbex locaties komen ook steeds meer in trek bij de modelfotografen als decor voor fotoshoots.

Bron: Wikipedia

 

Kies in het menu de foto’s die u wilt zien.