AV

AV staat voor Audiovisueel.
Een deel van mijn hobby is het maken van Audiovisuele producties. Met andere woorden, het combineren van beelden met geluid.

In het begin werd gebruik gemaakt van diaprojectoren en een geluidinstallatie.
De projectoren werden gestuurd door hardware van Stumpfl, het voor sommige oudgedienden bekende Stumpfl kastje.

Via de Stumpfl software “Wings Platinum” werden de beelden gecombineerd met geluid en op deze manier kwam een projectie tot stand.

Met de komst van de digitale fotografie zijn zijn het “Kastje” en de diaprojectoren verleden tijd. De projectie wordt nu gedaan met een beamer, of als deze thuis plaatsvindt eventueel via de TV.
De Programmering wordt gedaan in de Wings Platinum software waarbij gebruik kan worden gemaakt van meerdere beeld en geluidsporen. Zo lijkt het het dat je gebruik maakt van meerdere diaprojectoren zoals vroeger.

Sinds 2002 ben ik lid van de Stumpfl Gebruikers Groep. (SGG)
De Stumpfl Gebruikers Groep heeft haar naam ontleend aan de Oostenrijkse firma Stumpfl, vernoemd naar de oprichter van het bedrijf: ir. Reinhold Stumpfl.
Leden van de SGG bezitten soft- en hardware van deze firma.

Onze vereniging probeert het persoonlijk contact tussen gebruikers van Stumpfl apparatuur en programmatuur te versterken, met als doel betere series te maken door uitwisseling van technische ‘know how’.

Het resultaat van een productie kan o.a. worden gezien tijdens de jaarlijkse expositie van Fotoclub Steenbergen. Kijk op onze site voor meer informatie.